Език

 • 15.jpg
 • cropped-618882092632899247.jpg
 • header-travelagent.png
 • header.jpg
 • header1.jpg
 • header_travel2.jpg
 • hotels-vacations-travel_header.jpg
 • milan-italy-header-01.jpg
 • santorini_header.gif
 • travel-blog_01.png
 • travel-insurance-header.jpg
 • travel_insurance_header.jpg

Добърско-Разлог-Ковачевица-Лещен-Хаджидимово-Огняново-Доспат-Цигов Чарк-Батак

535
199 лв.

Инфо:

21.10; 18.11.2022 / 3 дни / 2 нощувки, закуски и екскурзии / от Бургас

ДОБЪРСКО – РАЗЛОГ – КОВАЧЕВИЦА – ЛЕЩЕН – ХАДЖИДИМОВО – ОГНЯНОВО - язовир ДОСПАТ – курорт ЦИГОВ ЧАРК – БАТАК

 

21.10; 18.11.2022  

3 дни / 2 нощувки, закуски и екскурзии      от Бургас

 

Цена: 199 лв.

1-ви ден: Отпътуване от Бургас в 06:00 ч. от ул. „Булаир“ 10 (срещу х.„Булаир“), възможност за отпътуване от Айтос, Карнобат, Ямбол, Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Пловдив. Почивки по пътя. Пристигане в Разлог – разходка и свободно време за обяд. Изкачване по панорамната алея „Стъпалата”, извисяваща се над града и стигаща до най-високата точка в местността, а именно – до емблематичния за града хълм „Голак” като главната забележителност тук е 12-метровата кула, разполагаща се на върха на хълма. Изкачването по нея е възможно и се открива прелестна гледка към 3-те планини и града. Отпътуване към Добърско – малко селище в полите на Рила планина, добило популярност с църквата „Св.Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, в която е изобразен Исус Христос в ракета. Старинната църква е сред 100-те НТО и е под егидата на Юнеско. Привлича посетители и легендата за чудодейната сила на селището. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Гоце Делчев. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Еднодневно пътуване като в приказка с изключително красива природна картина, уникални старинни къщи, където си дават среща тишината, хармонията в природата и традицията на българското село. Приятна разходка сред един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България – село Лещен и село Ковачевица. Архитектурния стил на селата е запазил автентичния си вид още от 18-19 век, не само като външно, но и като вътрешно оформление, съхранило в оригиналност атмосферата и живата история на този дивен край. Заради автентичния си облик Лещен и Ковачевица често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Разходка из село Лещен – глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”, старата църква „Св. Параскева”, частната етнографска галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване към Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец” – едно от най-красивите и очарователни места в този край, най-големият по поречието на р. Места и третия по големина в Югозападна България. Историята на тази светиня е изпълнена с твърде много чудатости. Тайнства и легенди разказват за чудотворната икона на Св. Георги, до която ще имаме възможност да се докоснем и ние. Разходка и възможност за уникално изживяване сред катерички, патици, пауни, елени, сърни, зайчета, пони и много други…. Да, това не е зоопарк, защото тук животните и птиците не са в клетки, а ние ще можем да ги погалим и да ги нахраним дори… Продължаване към живописното селце Огняново, сгушило се между Пирин и Родопите. В съчетание с благоприятния климат и известните минерални извори, Огняново предлага и красиви живописни природни гледки. Минералният извор в Огняново е известен с наименованието „Мирото” , който се е експлоатирал още в древността. От лековитите свойства на водата му са се възползвали хората в далечната Римска епоха. Свободно време за разходка и релакс в един от най-красивите комплекси в местността - Езерото с плаващите къщи или по желание и срещу доплащане ползване на басейн с минерална вода в Огняново. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Разходката през Родопите продължава към яз. Доспат – време за снимки на приказно красивата природа около него. Продължавайки по този романтичен път ще се насладим и на гледки към яз. Широка поляна и яз. Пристигане в курортната местност Цигов чарк - неповторима гледка към спокойните и пленяващи води на язовира от една страна, а от другата - красивата и носеща аромат на свежест борова гора. Свободно време. Отпътуване към едно от местата в България, които всеки българин трябва да посети, най-вече да почувства и още повече да не забравя - Батак. В центъра на града ще разгледаме църквите Св. Неделя и Св.Богородица, Историческия музей и Етнографската експозиция. Църквата „Св. Богородица” е построена през далечната 1912 г. и един от най-големите и красиви храмове в България. Старите баташки къщи, историческите и културни паметници трябва да бъдат разгледани. Тук българинът осмисля своята националност с душа, сърце и съзнание! Свободно време. Отпътуване и пристигане вечерта в съответните градове.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни, тол такси, паркинг и ДДС;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Гоце Делчев;
 • туристическа програма Добърско, Разлог, Огняново, Лещен, Ковачевица, Хаджи Димово, Батак;
 • фото-пауза на язовир Доспад;
 • екскурзоводско обслужване;
 • туристическа такса.

Цената НЕ включва доплащания за:

 • доплащане за единична стая – 50 лв за двете нощувки;
 • входни такси /с ориентировъчен характер/: комбиниран билет за исторически музей, Балинова и Шарова къща в Батак с включена беседа – 5 лв.; зоо-парк със свободно пуснати животни – 2 лв.; ползване на басейн с минерална вода в Огняново – 15 лв.;
 • доплащане за трансфер спрямо базовата цена от Бургас при минимум 6 туристи за тръгване от Варна - 29 лв.; Обзор – 19 лв.; Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; Поморие, Сарафово – 8 лв.

Допълнителна информация:           

* Необходими документи – валидна лична карта;

* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване;

* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

* Агенцията си запазва правото за разместване на последователността на посещаваните обекти.

 

Оферта: 
Copyright www.webdesigner-profi.de