Език

 • 15.jpg
 • cropped-618882092632899247.jpg
 • header-travelagent.png
 • header.jpg
 • header1.jpg
 • header_travel2.jpg
 • hotels-vacations-travel_header.jpg
 • milan-italy-header-01.jpg
 • santorini_header.gif
 • travel-blog_01.png
 • travel-insurance-header.jpg
 • travel_insurance_header.jpg

ПОНТИЙСКА ТУРЦИЯ:САФРАНБОЛУ–каньона ТОКАТЛЪ–АМАСИЯ–САМСУН–ТРАБЗОН–манастира СУМЕЛА–СИВАС–ХАТУША–АНКАРА

267
728 лв.

Инфо:

09.09;14.10.2019 / 7 дни / 6 нощувки / от Бургас

ПОНТИЙСКА ТУРЦИЯ: САФРАНБОЛУ – каньона ТОКАТЛЪ – АМАСИЯ – САМСУН – ТРАБЗОН – манастира СУМЕЛА – СИВАС – ХАТУША – АНКАРА
09.09 - ПОТВЪРДЕНА; 14.10.2019         7 дни / 6 нощувки     от Бургас

1-ви ден: Отпътуване в 02.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Почивки по пътя. Преминаване през Истанбул на път за Сафранболу. Вечерта пристигане в градa-музей, впечатляващ със своята архитектура. Настаняване в хотел 3* в района на Сафранболу/Карабюк. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Пешеходна обиколка из калдъръмените улички на Сафранболу – производител на най-качествения шафран в света, откъдето произхожда и името му. Растението се използва като кулинарна подправка и оцветител, за лечебни нужди и като уникално багрило в килимарството! Днес в Сафранболу има над 2000 традиционни турски къщи, а 800 от тях са под закрилата на закона. Най-впечатляващи са: хана Джинджи от XVII в., хамама, конака, джамията „Мехмет паша” със слънчевия часовник,  часовниковата кула от ХVІІІ в., къщата на каймакамите, множество работилници. През османския период всяко семейство в града е имало една зимна и една лятна къща. Фото-пауза на стъклената тераса – уникална атракция с 11 м дължина, 80 м височина, откриваща впечатляваща панорама към каньона Токатлъ и дългия 116 метра римски аквадукт. Отпътуване за Амасия – „градът на принцовете“ в продължение на 183 години. Почивка по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане на Амасия, разположена на двата бряга на Зелената река. Населявана е от древни времена и е била една от столиците на Понтийското царство. Градът се слави и като родно място на древногръцкия и римски географ и историк Страбон.  В началото на османския период Амасия е градът, в който са изпращани всички принцове и бъдещи владетели, за да натрупат опит, като общо 6 от принцовете са застанали начело на империята. Тук е роден бащата на Сюлeйман Великолепни – султан Селим I.  Градът е известен и със сорта ябълки „Амасия“. Отпътуване и пристигане в Самсун – столица на турското Черноморие. От тук започ ва национално-освободителната война, начело с Мустафа Кемал Ататюрк. Разглеждане на забележителностите – крайбрежната алея, бронзовите паметници на борците за свобода, алеята на славата, музея на Ататюрк, историческият кораб „Бандърма”. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Трабзон – родина на черешите и лешниците. Днес Турция е най-големият  износител на лешници в света. Град със завидна история, откъдето се е управлявала Трапезундската империя. Разглеждане на църквата „Св.София” – главната църква на трапезундските императори от династията на Комнините, днес действаща като джамия. Посещение на Вилата на Ататюрк – построена в края на ХIX век, днес функционира като музей на Ататюрк. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за манастира Сумела – един от най-старите храмове в света, построен от двама монаси през ІV век в чест на Богородица от Черната планина (гора). В този си вид манастирът е от XIII в., разположен над 1200 м дълбока пропаст и годишно привлича над 700 000 туристи (препоръчваме удобни обувки за близо 30-минутния пешеходен преход). Отпътуване и пристигане в Сивас – един от най-старите градове на Мала Азия, бил е част от древното Понтийско царство. От тук произлиза и породата гигантски овчарски кучета „Кангал”, като името й идва от древен турски род, развъждал кучетата за османските султани. Разглеждане на символа на града – Медресето с две минарета – от периода на селджукските турци.  Свободно време в центъра на града. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в древна Хатуша. Разглеждане на Хатуша – столица на древната Хетска империя, една от най-мистериозните култури, чиито земи се простирали от Егейско море на запад до река Ефрат на изток. Днес археологическият резерват е в списъка на ЮНЕСКО. Добре съхранени са останките от портите на Хатуша – портата с лъвовете, портата със сфинкса, кралската порта. Отпътуване и пристигане в Анкара – посещение на  крепостта, откъдето се открива прекрасна панорама към столицата на Република Турция. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България през Истанбул. Преминаване на границата през ГКПП Дерекьой-Малко Търново. Пристигане в Бургас късно вечерта, във Варна – около полунощ.

тръгване: от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 728.00 лв. 736.00 лв. 743.00 лв. 757.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 668.00 лв. 676.00 лв. 683.00 лв. 697.00 лв.

* Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %

* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;    
 • гранични, пътни такси и паркинг;                
 • 1 нощувка със закуска в Сафранболу/Карабюк в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Амасия в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Самсун в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Трабзон в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Сивас в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Анкара в хотел 3*;
 • 6 вечери;
 • туристическа програма в Сафранболу;
 • фото-пауза на каньона Токатлъ;
 • туристическа програма в Амасия;
 • туристическа програма в Самсун;
 • туристическа програма в Трабзон
 • екскурзия до манастира Сумела;
 • туристическа програма в Сивас;
 • екскурзия до археологически резерват Хатуша;
 • пешеходна разходка в Анкарската крепост;
 • водач-ридружител от агенцията;
 • лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената НЕ включва доплащания за:

 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70–84.99 г. – 14.00 лв., лица над 85 г. не се застраховат;
 • единична стая – 180 лв.;
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

Допълнителна информация:

* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родители, или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;

Настаняване: - в автобуса е според последователността на записване; - в малките населени места по програмата е възможно групата да бъде разпределена в съседни хотели.

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.Цените на допълнителните мероприятия на място и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. Агенцията не носи отговорност за работното време и цената на входните такси на туристическите обекти.Провеждането на допълнителните мероприятия зависи от местните партньори и доставчици и са възможни промени, независещи от агенцията.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв. **Отпътуването от Варна, Сл.бряг, Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване;

* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.;

Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено пушенето на закрити обществени места;

Парична единица: турска лира, деляща се на 100 куруша;

Валутен курс: 1 TRL ≈ 0,35 лв. (към 30.11.18);

Часово време: България 12:00 ч. Турция 12:00 ч. /от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март: България 12:00 ч. Турция 13:00 ч.          

Входни такси (ориентировъчни цени към 30.11.2018 г.): Сафранболу: стъклената тераса – 5 TRL, градския музей – 10 TRL; Амасия: Исторически музей – 6 TRL, Музея на принцовете – 10 TRL, Конака – 6 TRL; Трабзон: Вилата на Ататюрк – 10 TRL; манастир „Сумела” – 25 TRL; Самсун: кораб „Бандърма” – 2 TRL; Хатуша: Археологически резерват – 10 TRL.

Оферта: 
Copyright www.webdesigner-profi.de