Кръстова гора-Дяволско гърло-Ягодинска пещера-Бачковски манастир-Широка лъка-Пампорово-Пловдив-Стара Загора

161
165 лв.

Инфо:

18.09.2020 / 3 дни / 2 нощувки / от Бургас

МАГИЯТА НА РОДОПИТЕ: СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ – ПАМПОРОВО - ШИРОКА ЛЪКА – „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО” – ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА - КРЪСТОВА ГОРА – БАЧКОВСКИ МАНАСТИР

18.09.2020-ПОТВЪРДЕНА      3 дни / 2 нощувки   от Бургас

1 ден. БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ – ПАМПОРОВО

Отпътуване от гр. Бургас 07.00ч./ гр. Стара Загора за град Пловдив. Посещение на старата част на града. През 1956г. Стария град е обявен за архитектурно-исторически резерват. В тази част на града се намират много археологически обекти, музеи и галерии с ценни експонати, старинни сгради, действащи храмове с богата живописна и дърворезбена украса и църковна утвар, уютни кафенета и ресторанти, живописни калдъръмени улици. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Пампорово. Пристигане в Пампорово - Перлата на българските планински курорти. Разположен в сърцето на Родопите, в подножието на вр.Снежанка (1926 м.н.в.), основан през 1933г. Един от най-слънчевите, зимни курорти, който е известен с мекия си средиземноморски климат и е прекрасно място за Вашия уикенд. Настаняване в хотел ***. Свободно време за разходка и почивка. Вечеря. Нощувка.

2 ден. ПАМПОРОВО – ШИРОКА ЛЪКА – „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО” – ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА – ПАМПОРОВО

Закуска. Отпътуване за живописното Триградско ждрело, третото по дължина в България. Там имате възможността да посетите пещeра „Дяволското гърло” и да видите най-високият подземен водопад на Балканския полуостров (42 м.) .Отпътуване за Ягодинската пещера , която се намира на 20 км южно от гр.Девин и е разположена но три етажа , от които само третият е достъпен за туристи .Изградена е 1100 метрова пътека. Входът и изходът към този етаж са изкуствено прокопани тунели . Отпътуване за село Широка лъка, обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи и Национално училище за фолклорни изкуства . Отпътуване за Пампорово.Вечеря. Нощувка.

3 ден. ПАМПОРОВО – КРЪСТОВА ГОРА – БАЧКОВСКИ МАНАСТИР – СТАРА ЗАГОРА – БУРГАС

Закуска. Отпътуване за Кръстова гора, известна като Родопския Йерусалим. Първият манастир, издигнат на това място (манастирът „Св.Троица”), е построен още през 1002 г. Една от легендите гласи, че самият император Константин и майка му Елена са донесли от Йерусалим парче от кръста, на който е разпнат Исус Христос. Отпътуване за гр. Асеновград , където ще посетим Рибната Църква . В нея се намира чудотворната икона на Света Богородица.Отпътуване за Бачковски манастир. Посещение на втория по големина манастир в България - Бачковски манастир „Успение Богородично“, основан през 1083 г. от византийския пълководец Григорий Бакуриани. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Стара Загора / гр. Бургас. Пристигане в град Бургас вечерта.

ЦЕНА: от Бургас - 165 лв.

ЦЕНА: от Стара Загора - 160 лв.


ЦЕНА
ТА ВКЛЮЧВА:

  • 2 нощувки в хотел *** , в района на Пампорово – 2 закуски, 2 вечери;
  • Посещение на гр.Пловдив; с.Широка лъка ; Посещение на Кръстова гора, Асеновград ,Бачковски манастир;
  • Посещение на пещера „Дяволското гърло”; Посещение на Ягодинска пещера, Посещение на Асеновград
  • включен транспорт от с.Тешел до/от Ягодинска пещера и пещера "Дяволското гърло"
  • транспорт с туристически автобус;
  • туристическа застраховка на стойност 1000 лв
  • екскурзоводско обслужване.


ОТСТЪПКИ:
настаняване на дете до 12 години в стая с двама пълноплащащи възрастни – минус 40 лв.


ДОПЛАЩАНЕ:
настаняване в единична стая – плюс 60 лв.


ЦЕНА
ТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • разходи от личен характер;
  • приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

пещера "Дяволското гърло" – 5 лв./ за организирани групи !/

Ягодинска пещера - 5 лв.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :

При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.

Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.

Оферта: 
Copyright www.webdesigner-profi.de