Език

 • 15.jpg
 • cropped-618882092632899247.jpg
 • header-travelagent.png
 • header.jpg
 • header1.jpg
 • header_travel2.jpg
 • hotels-vacations-travel_header.jpg
 • milan-italy-header-01.jpg
 • santorini_header.gif
 • travel-blog_01.png
 • travel-insurance-header.jpg
 • travel_insurance_header.jpg

Истанбул 3 дни

2661
179 лв.

Инфо:

09.12.2022 / 3 дни / 2 нощувки / от Бургас и Варна

ИСТАНБУЛ

 09.12.2022

3 дни / 2 нощувки     от Бургас и Варна

  ЦЕНA: 179 лв.

 

1-ви ден: Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул."Антим I''; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул. БОНУС: посещение на желязната църква "Свети Стефан" и възможност да се потопите в цветовете и романтиката на кварталите Балат, Фенер и залива Златен рог. Настаняване в хотел 3/4* в близост до историческия център. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: Вечерен круиз. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане: кораб по Босфора; обзорна обиколка на Истанбул; двореца Топ Капъ; хълма Чамлъджъ и МОЛ Уотъргардън с фонтаните. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти / посещение на двореца Долмабахче.

До 12 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATHLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас, във Варна – около полунощ.

 

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута; 
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3/4* до истор. център на Истанбул;
 • БОНУС: посещение на желязната църква "Свети Стефан", кварталите Балат и Фенер на залива Златен рог;
 • посещение на МОЛ Форум;
 • посещение на Лозенград;
 • водач от агенцията по време на пътуването; 
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

 

Цените НЕ включват доплащания за:

 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 год. – 6 лв.;
 • лица 85 и повече години не се застраховат;                                     
 • единична стая – 70 лв.;
 • входните такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
 • допълнителните мероприятия; доплащания за отпътуване от други градове.

 

Отстъпки:

* Отстъпка „Ранно записване” – до 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %

* Отстъпка „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 20 туристи – по договаряне (СЦО)

* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 20 лв.

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО

 

Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:

*** „Вечерен круиз по Босфора” – корабът плава по Босфора, докато се наслаждавате на вечерта.
Цена: от 15.08.2022 г.: 90 лв./45 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
*** Разходка с корабче по Босфора– екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с кораб около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.
*** Обиколка „сърцето на Истанбул“ – панорамен пешеходен тур: площад Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/, Синята джамия (отвън), чешмата на Вилхелм II, базиликата „Света София”(входна такса + слушалки) и банята на Хюрем султан (отвън). 
Цена: 40 лв./20 € и включва:пешеходен тур, входна такса, слушалки и екскурзовод на български език.
*** Посещение на султанския дворец „Топ капъ”– един от най-посещаваните дворци в света, основна резиденция на османските султани от ХV до XIX век. Впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към Мраморно море и Босфора. (вход за харема 52 TRL не е включен в цената).
Цена: 70 лв./35 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.
*** Посещение на Чамлъджа и МОЛ Watergarden Istanbul – трансфер до азиатската част с преминаване по първия висящ мост над Босфора и фото-пауза на хълма Чамлъджа, откъдето се открива прекрасна панорама към Мраморно море и Принцовите острови, към историческия полуостров и Босфора. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul за наблюдение на шоуто на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за най-големия такъв в Европа.
Цена: 30 лв./15 € и включва: трансфер, такси, МОЛ Watergarden Istanbul и екскурзовод на български език.
*** Джамията „Сюлеймание” и хълмът „Пиер лоти“ – посещение на „Сюлеймание“ – величествената джамия на султан Сюлейман Великолепни, перлата на майстор Синан, която вече 450 години посреща всеки изгрев и изпраща всеки залез над Златния рог. Мястото на джамията е избрано така, че да се вижда от всяка част на Златния рог и целия район на Галата. Изкачване с лифт до прочутото кафене на Пиер Лоти, френски писател, известен с екзотичните си романи и с получения чин офицер в турската армия, място с незабравим изглед към Златния рог.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, джамията„Сюлеймание“, лифт и екскурзовод на български език.
*** Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – наричан „Турския Версай”, е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на съвременна Турция, привличащ вниманието, както с архитектурата и живописното си разположение на брега на Босфора, така и с ценностите от злато и сребро.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.

* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
* Деца под 12 г. ползват 10 лв./ 5 € отстъпка.

* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Настаняването в автобуса е според последователността на записване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас,Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; от Варна - 29 лв.  ** Отпътуването от Варна е при минимум 6 туристи.

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 1,5% до 3.5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗК Лев Инс. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;

 

Оферта: 
Copyright www.webdesigner-profi.de