Език

 • 15.jpg
 • cropped-618882092632899247.jpg
 • header-travelagent.png
 • header.jpg
 • header1.jpg
 • header_travel2.jpg
 • hotels-vacations-travel_header.jpg
 • milan-italy-header-01.jpg
 • santorini_header.gif
 • travel-blog_01.png
 • travel-insurance-header.jpg
 • travel_insurance_header.jpg

Албания от Бургас

682
370 лв.

Инфо:

Елбасан – Дуръс – Тирана – Шкодра – Круя – Лежа – Берат – Вльора – Гирокастра – Бутринт – Саранда / 01.06; 22.09; 20.10.2020 / 6 дни / 5 нощувки / от Бургас, Варна, Пловдив и София

Елбасан – Дуръс – Тирана – Шкодра – Круя – Лежа – Берат – Вльора – Гирокастра – Бутринт – Саранда
01.06; 22.09; 20.10.2020     6 дни / 5 нощувки           от Бургас, Варна, Пловдив и София

От дата Цена
   
01/06/2020 388.00 лв.
22/09/2020 388.00 лв.
20/10/2020 370.00 лв.

1-ви ден: Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ с/у х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Македония за Тирана. Почивки по пътя. Фото-пауза в Елбасан – четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района Тирана/Дуръс. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Обзорна обиколка на Тирана – столицата на Албания: площад "Скендербег" със статуята на националния герой Георги Скендербег, националния исторически музей, операта, двореца на културата, кметството, часовниковата кула, джамията „Етем бей“. Свободно време. Обзорна обиколка на българския през Средновековието град-крепост Драч/ Дуръс – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, пристанището, венецианската кула, агората и др. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Шкодра, Лежа и Круя: Отпътуване за Шкодра – разположен на брега на Шкодренското езеро и неофициална столица на албанския север. Свободно време за разходка по главната алея, която датира от началото на XX век с неокласическа архитектура. Високо над Шкодра се виждат запазени крепостните стени на замъка Розафат, който датира от III век пр.н.е. Отпътуване и след около час пристигане в Лежа – през средновековието градът придобива известност най-вече с основаната тук през 1444 г. от Скендербег Лежка лига, чиято цел е борба срещу османските нашественици на Балканите и в частност в албанските владения. Скендербег е погребан в катедралата в Лежа, която е посветена на Свети Никола. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег. Свободно време за разходка по старата чаршия, за разглеждане на останките на крепостта от V век, в която се намират музеят на Скендербег и Етнографският музей, съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи. Отпътуване и връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Берат (българският Белиград). Градът на хилядите прозорци е архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Възможност за разходка из крепостта „Кале“ и посещение на църквата „Света Богородица“, съхранила мощите на учениците на Кирил и Методий – Горазд и Ангеларий и приютила музея на Онуфрий. Свободно време за обяд и разходка из православния квартал Горица и мюсюлманския Мангалем . Отпътуване за древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град, основан през 588 г. пр.н.е. – крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Отпътуване за Вльора – известен като „градът на героите”, защото именно тук са се водели едни от най-важните битки за свобода, тук е обявена независимостта на Албания от Османската империя. Днес градът е второто по големина пристанище на страната, както и предпочитан летен курорт. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Гирокастра – родно място на Енвер Ходжа, дългогодишният авторитарен ръководител на Албания: старият базар, крепостта над Гирокастра с националния музей на оръжията, къщата на Енвер Ходжа, където сега се помещава Етнографския музей. Отпътуване за спиращия дъха античен Бутринт (под закрилата на ЮНЕСКО) – древен град, заобиколен от красивия едноименен национален парк, събрал безброй артефакти от бронзовата епоха до XIX в. – обширни крепостни стени, амфитеатър, базилики, храмове и венециански замъци. Фото-пауза на световноизвестния плаж Ксамил, перлата на албанската ривиера. Отпътуване за Саранда – градът на четиридесетте светци, разположен срещу остров Корфу, на брега на Йонийско море. Настаняване в хотел 3* в Саранда. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка в Саранда: крайбрежната алея, етнографският музей, градската порта, руините на античната синагога. Отпътуване за България през Гърция. Почивки по пътя. Пристигане в София и Пловдив вечерта, в Бургас и Варна след полунощ.

Дата на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от София от Пловдив от Бургас от Варна
20.10.2020 345.00 лв. 355.00 лв. 370.00 лв. 399.00 лв.
01.06; 22.09.2020 363.00 лв. 373.00 лв. 388.00 лв. 417.00 лв.

* Отстъпка „Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3%

* Отстъпка „Група“ при минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3%

Отстъпка „Дете до 12 г.“ – 50 лв.;

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Тирана/Дуръс;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Вльора;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Саранда;
 • обзорни обиколки с местен екскурзовод на Тирана, Дуръс, Берат, Аполония, Гирокастра и Бутринт; 
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената НЕ включва:

 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 12 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • 5 вечери на тристепенно меню, без напитки – 100 лв.;
 • единична стая – 125 лв.;  
 • ползване на двойна седалка от един турист: 190 лв.;
 • еднодневна екскурзия до Шкодра, Лежа и Круя с местен екскурзовод – 50 лв.(без входни такси);
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

Допълнителна информация:

* Необходими документи: валиден международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането е най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи; Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро в случай, че могат да бъдат предоставени;

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи;

При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;

**Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

* Албания: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

* Парична единица – албански лек – 1 албански лек = 100 киндарки;

* Валутен курс: 1€ = 136 ALL; 1 лв.= 69.53 ALL;

* Часово време: България 12:00 ч. Албания 11:00 ч.

Входни такси (към 30.11.2019 г. с ориентировъчен характер )Дуръс: амфитеатър 400 ALL; Аполония: 400 ALL; Берат: крепост 200 ALL; музей на Онуфрий 200 ALL; Бутринт: 700 ALL; Тирана: Национален исторически музей 200 ALL, Бункерът 500 ALL; Круя: музей на Скендербег 200 ALL; Етнографския музей 400 ALL; Шкодра: замък Розафат 200 ALL; музей на фотографията 700 ALL; Гирокастра: крепост 200 ALL, музей на оръжията 200 ALL.

Оферта: 
Copyright www.webdesigner-profi.de